Hemförsäkring inneboende

På vissa håll i landet är det allt mer vanligt att man bor som inneboende hos någon. Detta kan vara ett bra sätt att få ned boendekostnaden på. Men det finns vissa saker man bör tänka på om man bor som inneboende hos någon. En viktig sak som man inte bör glömma i detta sammanhang är hemförsäkringen.

Bor man som inneboende omfattas man nämligen i de allra flesta fall inte av den hemförsäkring som ägaren av boendet har. Detta gör att det är viktigt att teckna en egen hemförsäkring som inneboende. Annars står du nämligen utan skydd om något skulle hända.

En vanlig hemförsäkring omfattar nämligen endast familjemedlemmar, och som inneboende räknas du inte som en familjemedlem.

Ett annat alternativ för hemförsäkring inneboende

Hos vissa försäkringsbolag går det dock att skriva in en inneboende som så kallad medförsäkrad på hemförsäkringen. Detta kostar då lite mer, och det är vanligt att din hyresvärd då kräver dig på den extra försäkringspremien, men beroende på vilket försäkringsbolag din hyresvärd har hemförsäkringen hos, är detta inte alltid möjligt.
Så det bästa alternativet i de fall då man är osäker är alltid att skaffa en egen hemförsäkring som inneboende.

Försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar online:

Moderna
Moderna Försäkringar hemförsäkring
 • Moderna Hemförsäkring
  • En omfattande försäkring som täcker dig och dina saker samt ger dig och din familj det skydd ni behöver.
  • Reseförsäkring ingår - gäller 60 dagar världen över.
  • Samla dina försäkringar hos Moderna och få upp till 20% rabatt på din premie samt sänk din självrisk.
 • Prisvärd hemförsäkring för dina behov.
ICA
ICA Försäkringar hemförsäkring
 • ICA Hemförsäkring
  • Få ett prisvärt och omfattande skydd för ditt hem och dina saker.
  • Få upp till 5000 kr i presentkort på ICA om kylen eller frysen går sönder.
  • Ett bra reseskydd ingår.
  • Dessutom bonus på hela försäkringskostnaden för dig med ICA-kort.
 • Bra och trygg hemförsäkring.

Finns det någon särskild hemförsäkring inneboende?

Nej, det gör det egentligen inte. Istället är det en vanlig hemförsäkring för hyresrätter du tar. Eftersom ditt boende förmodligen är litet kan du dock få en lägre försäkringspremie med anledning av detta, men det finns alltså ingen anledning att specifikt leta efter en särskild ”hemförsäkring inneboende” eller liknande, då en sådan inte erbjuds. Välj istället ett av bolagen här ovan i listan.

Tänk dock på att en hemförsäkring är viktig att ha även om du skulle anse att dina ägodelar inte är så värdefulla. Hemförsäkringen omfattar ju nämligen så otroligt mycket mer än bara försäkringsskydd för dina ägodelar. Så välj aldrig bort hemförsäkringen bara för att du inte har så mycket på den plats där du bor som inneboende!

Recension:

Hemförsäkring inneboende
Betygsatt av: HemförsäkringHyresrätt.se
Betyg: 4.3/5

hemförsäkring för inneboende