Hemförsäkring bostadsrätt

Om du bor i en bostadsrätt blir det lätt så att man tittar på en särskild hemförsäkring för bostadsrätter när det är dags att teckna en hemförsäkring eller byta försäkringsbolag för hemförsäkringen. Många undrar dock vad som egentligen skiljer en hemförsäkring bostadsrätt från en vanlig hemförsäkring, så här kommer en kort förklaring gällande detta:

För det första ingår allt som ingår i en vanlig hemförsäkring, för en hyresrätt, i regel även i en hemförsäkring bostadsrätt. En vanlig hemförsäkring för hyresrätter är dock inte fullt tillräcklig för bostadsrättsägaren, så därför ingår några moment utöver de man är van vid från en hyresrättsförsäkring i en bostadsrättsförsäkring. Dessa täcker bland annat reparation, skador och liknande på ledningar, rör, stammar, maskiner och köksutrustning, som man ju kan behöva stå för själv annars om man äger sin bostadsrätt och något händer.

Försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkring för bostadsrätter:

Moderna
Moderna Försäkringar hemförsäkring
 • Moderna Hemförsäkring
  • En omfattande försäkring som täcker dig och dina saker samt ger dig och din familj det skydd ni behöver.
  • Reseförsäkring ingår - gäller 60 dagar världen över.
  • Samla dina försäkringar hos Moderna och få upp till 20% rabatt på din premie samt sänk din självrisk.
 • Prisvärd hemförsäkring för dina behov.
ICA
ICA Försäkringar hemförsäkring
 • ICA Hemförsäkring
  • Få ett prisvärt och omfattande skydd för ditt hem och dina saker.
  • Få upp till 5000 kr i presentkort på ICA om kylen eller frysen går sönder.
  • Ett bra reseskydd ingår.
  • Dessutom bonus på hela försäkringskostnaden för dig med ICA-kort.
 • Bra och trygg hemförsäkring.

Kort sagt kan man säga att allt i den så kallade fasta inredningen, som även innefattar t.ex. golv, handfat, köksbänkar och så vidare, försäkras med hjälp av en hemförsäkring bostadsrätt. Och detta är givetvis skönt, eftersom det är just när det händer något med något så stort, som det ofta blir dyrt, så det kan verkligen vara värt den extra kostnaden som en hemförsäkring bostadsrätt innebär att skaffa detta!

Viktigt att tänka på:

Dock är det viktigt att komma ihåg att alla hemförsäkringar som är avsedda för bostadsrätter inte är likadana. Så fast de alla skiljer sig från vanliga hemförsäkringar, kan de moment som ingår i försäkringen skilja sig åt en hel del. Vi rekommenderar därför alla som ska skaffa en hemförsäkring bostadsrätt att kolla upp försäkringar hos flera olika försäkringsbolag. Detta för att hitta den hemförsäkring bostadsrätt som har just det försäkringsskydd som man själv känner sig mest bekväm med.

Hemförsäkring bostadsrätt

Recension:

Hemförsäkring bostadsrätt
Betygsatt av: HemförsäkringHyresrätt.se
Betyg: 4.4/5

Glöm inte heller att du hittar mest information om den aktuella försäkringen i försäkringens försäkringsvillkor. Så även om det kanske inte är det allra roligaste man kan göra, måste man alltid läsa igenom försäkringsvillkoren i dess helhet innan man tecknar försäkringen. Hos de flesta försäkringsbolag hittar du försäkringsvillkoren på deras hemsida.