Hemförsäkring student

De flesta studenter har inte en så bra ekonomi som de skulle önska, vilket gör att många försöker hitta sätt att spara på. Att spara genom att välja bort nödvändiga försäkringar är dock inte att rekommendera, då detta är något som man bittert kan komma att ångra om det skulle hända något. Det finns dock försäkringsbolag som insett att studenter ofta väljer bort försäkringar just av kostnadsskäl, och som därför tagit fram särskilda försäkringar, som är tänkta att passa just studenter, även prismässigt.

Det du ska göra om du känner att en vanlig hemförsäkring är därför att försöka hitta en hemförsäkring student istället för att välja bort den. På denna sajt hittar du några prisvärda alternativ för hemförsäkring student, men tänk på följande om du bestämmer dig för att ta en hemförsäkring avsedd just för studenter:

Alla hemförsäkringar för studenter är inte likadana. Det är därför väldigt viktigt att förstå till fullo vad som skiljer en hemförsäkring student från en annan, så att du kan avgöra vilken av dem som passar dig bäst. Många försäkringsbolag presenterar förvisso sin hemförsäkring student ganska ingående på sina hemsidor, men vill man vara helt säker på att man förstått vad varje hemförsäkring har för fördelar och nackdelar, bör man även läsa igenom villkoren för de hemförsäkringar som intresserar en noggrant.

Teckna en studenthemförsäkring online:

Moderna
Moderna Försäkringar hemförsäkring
 • Moderna Hemförsäkring
  • En omfattande försäkring som täcker dig och dina saker samt ger dig och din familj det skydd ni behöver.
  • Reseförsäkring ingår - gäller 60 dagar världen över.
  • Samla dina försäkringar hos Moderna och få upp till 20% rabatt på din premie samt sänk din självrisk.
 • Prisvärd hemförsäkring för dina behov.
ICA
ICA Försäkringar hemförsäkring
 • ICA Hemförsäkring
  • Få ett prisvärt och omfattande skydd för ditt hem och dina saker.
  • Få upp till 5000 kr i presentkort på ICA om kylen eller frysen går sönder.
  • Ett bra reseskydd ingår.
  • Dessutom bonus på hela försäkringskostnaden för dig med ICA-kort.
 • Bra och trygg hemförsäkring.

Vad skiljer då en hemförsäkring student från vanliga hemförsäkringar?

Det skiljer lite beroende på vilket försäkringsbolag man skaffar sin hemförsäkring student av, men vanliga skillnader brukar vara att ersättningsnivåerna inte är lika höga, samt att man inte försäkrar lika mycket lösöre, eftersom studenter av naturliga skäl oftast har mindre tillhörigheter än de som jobbar. Skulle det vara så att man saknar något i en hemförsäkring student som man anser vara viktigt, kan man i regel skaffa en tilläggsförsäkring för detta. Tänk dock på att du betalar extra för varje tilläggsförsäkring du skaffar, så detta ökar i så fall kostnaden totalt.

hemförsäkring student

Recension:

Hemförsäkring student
Betygsatt av: HemförsäkringHyresrätt.se
Betyg: 4.5/5

Tips!

En del försäkringsbolag har speciellt förmånliga erbjudanden gällande hemförsäkring student för dem som är helt nya försäkringstagare hos dem. Så det kan löna sig att byta försäkringsbolag då och då, för att få ta del av bra erbjudanden det första året man är kund hos ett visst försäkringsbolag och liknande, som student.