Jämför MC-försäkringar.

Den som har eller ska skaffa MC gör klokt i att även försäkra sin MC ordentligt. Många drar sig lite för att göra detta, utöver den obligatoriska trafikförsäkringen för MC, förstås, eftersom man tror att MC-försäkring alltid är mycket dyrt, men det finns faktiskt en hel del knep för att hålla kostnaden för en MC-försäkring nere, så att man får råd med både en bra försäkring och bensin till MC:n. I denna artikel kommer vi att dela med oss av några av de bästa av dem.

Ta god tid på dig att välja MC-försäkring

Att välja den första bästa försäkringen man hittar, är sällan en särskilt bra ide. Ta därför god tid på dig när du ska hitta en MC-försäkring, jämför flera försäkringar, läs igenom försäkringsvillkor noggrant, och så vidare. Att göra grundlig research är gratis, men kan hjälpa dig spara pengar, och gör förstås att man hittar den mest lämpliga försäkringen för de egna behoven, så detta är alltid att rekommendera.

Teckna en bra MC-försäkring online:

ICA Försäkring logga

Populär

Populär MC-försäkring

ICA MC-försäkring

  • Säsongsanpassad försäkring för ett lägre årspris.

  • Utan självrisk vid stöld med spårsändare.

  • Stammispoäng på hela försäkringskostnaden.

4.5/5

Försäkring för tung & lätt MC

+ ICA´s motorcykelförsäkring gäller för både lätt och tung MC om den är registrerad som motorcykel hos Transportstyrelsen.

+ Om  din MC har en godkänd spårsändare monterad så gäller försäkringen utan självrisk vid stöld. Försäkringen gäller även utan självrisk vid krock med djur.

Självrisker

Trafik: 1000 kr
Trafikolycksfall & kris: 0 kr
Brand, stöld & glas: 1500 kr
Rättsskydd: 20% (lägst 1500 kr)
Räddning: 1500 kr
Vagnskada: Minst 3500 kr
Maskinskada: 1500/3000 beronde på miltal

Om bolaget

ICA Försäkring erbjuder en bra MC-försäkring, prisvärd och generöst utformade villkor.


Du som har något av ICAs kort får bonus på dina försäkringar på samma sätt som när du köper mat i en ICA-butik.

Vad påverkar premien för en MC-försäkring?

Genom att veta vad som påverkar premien för din MC-försäkringen, blir det även lättare att få ned kostnaden för försäkringen i de fall det är möjligt. Några av de saker som varje premie baseras på när det gäller MC-försäkring är bland annat:

De olika MC-försäkringar man kan välja mellan liknar de försäkringar man kan skaffa för bilar, och kan delas in i följande försäkringstyper:

Trafikförsäkring – Som, som du säkert känner till, är obligatorisk. Har du inte detta, får du inte ens köra din MC, så denna försäkring är ett måste!
Halvförsäkring – Som ger ersättning för stöld, brand och glasskador. Även rättsskydd ingår, utifall att du hamnar i juridisk tvist med någon annan.
Helförsäkring – Som ger dig all ersättning som trafikförsäkringen och halvförsäkringen ger, plus ersättning vid skador vid trafikolyckor och skadegörelser, samt om träd eller andra objekt orsakar skador på MC:n.

motorcykelförsäkring

Vilken försäkring är bäst?

Helförsäkringen är den motorcykelförsäkring som ger dig ersättning för mest, men det brukar även vara den dyraste försäkringen, vilket gör att vissa väljer bort den av rena kostnadsskäl. Om du inte lyckas hitta en helförsäkring som passar dig rent prismässigt, kan därför en halvförsäkring vara mest lämplig i praktiken. Som en tumregel kan man dock säga att ju dyrare den MC du har, desto viktigare är det att ha en helförsäkring, eftersom det kostar betydligt mer att återställa en dyr, ny MC när det händer något, än en billigare MC, av äldre årsmodell.

Om din MC dock inte har ett så högt värde, kan en halvförsäkring vara tillräcklig för dig. De flesta bör dock välja att försäkra sig utöver den obligatoriska trafikförsäkringen, då den endast ger ersättning för väldigt specifika saker.

Titta på märkesspecifika försäkringar

För många MC-märken finns det speciella märkesspecifika försäkringar, som kan vara värda att ta en extra titt på, speciellt i de fall då man har en dyrare MC eller anser att det är viktigt att bibehålla värdet på MC:n så länge det bara går. De märkesspecifika försäkringarna gör det nämligen möjligt att åstadkomma detta på ett bättre sätt än en MC-försäkring som kan skaffas för vilken MC som helst.

Hur mycket kan man då spara genom att titta igenom flera olika försäkringar?

Det är svårt att säga, då det varierar lite beroende på vad man har för behov. Men i regel kan man säga att prisskillnaden på den billigaste försäkringen och den dyraste MC-försäkringen på marknaden kan vara så mycket som 50 %, så det kan röra sig om rätt stora summor man kan spara på ett år!

Tips för att hålla din motorcykel i trim:

1. Rengör din motorcykel. En rengjord motorcykel är betydligt säkrare än en smutsig. Man upptäcker en hel del saker när man går över motorcykeln med en regöringstrasa. När du rengör din motorcykel kan du samtidigt undersöka om kedjan behöver justeras eller om bromsbeläggen måste bytas eller om MC´ns oljenivå är alltför låg. Du finner många olika specialprodukter på marknaden som du kan använda för rengöring av din MC. En del av produkterna löser upp smuts och fettavlagringar medans andra istället skyddar samt återställer motorcykelns olika plastdetaljer. Glöm inte att polera upp motorcykeln som avslutning.

2. Uppgradera komponenterna i fjädringen. En sportMC brukar kunna köras rätt så hårt och därför kan det faktiskt löna sig att uppgradera motorcykelns fjädring. Du kan låta demontera gafflarna och stötdämparna för en översyn och sedan installera nya ventiler.

Lista över MC-märken i världen:

Innehållet uppdaterat av:

Tomaz Lavén
Informationsansvarig för HemförsäkringHyresrätt.se

Tomaz har en gedigen erfarenhet och ett stort intresse för försäkringar. Han har sedan 2014 varit ansvarig för innehållet på HemförsäkringHyresrätt.se.

Tomaz har sedan tidigare en universitetsexamen inom webbutveckling och ekonomi och ser till att innehållet på HemförsäkringHyresrätt.se. är korrekt och uppdaterat.


Copyright © 2024 · Om oss · MC-försäkring · Försäkringsbolag