Salusansvar är ett populärt försäkringsbolag, som lockar allt fler kunder, så det är inte konstigt att många överväger även en Salusansvar hemförsäkring när det är dags att försäkra hemmet. När det gäller att skaffa en Salusansvar hemförsäkring förvirras dock många av att man faktiskt har tre alternativ att välja mellan; deras vanliga hemförsäkring, vad som kallas för hemförsäkring plus samt deras hemförsäkring premium. I denna artikel kommer vi att berätta lite mer om de olika alternativen, så att alla kan hitta den Salusansvar hemförsäkring som passar dem bäst.

Salusansvar hemförsäkring

Med denna försäkring får man ersättning vid stöld i hemmet samt utanför hemmet, för skadegörelse, blixtnedslag samt bränder. Även ersättning för olika typer av vattenskador ingår. Om vilda djur orsakar skador på ditt hem, får du även ersättning för detta, och det samma gäller om du har något i bilen som skadas (rena ägodelar i bilen, alltså, inte bilen i sig). Du kan även få ersättning för olika merutgifter om något händer, som t.ex. för hyresbortfall eller liknande, om hemmet skadas. Ansvarsförsäkring och rättsskydd ingår också, utifall att du hamnar i en juridisk tvist, och det finns även försäkringar som går in om du t.ex. blir överfallen själv. Även en reseförsäkring under en resas första 90 dagar ingår.

Fint litet hus som vilar tryggt i ett par kupade händer.

Salusansvar hemförsäkring Plus

I denna hemförsäkring hittar du alla moment som ingår i den vanliga hemförsäkringen, men reseskyddet är utökat. Ett bra val för dig som reser ofta och under längre perioder, med andra ord. Även en drulleförsäkring ingår, som går in om du på grund av egen oaktsamhet orsakar någon skada där hemma. Denna drulleförsäkring kallas av Salusansvar själva för den bästa i branschen.
Dessutom får du ersättning enligt nyvärdet på hemelektronik som skadas eller förstörs, vilket är en stor fördel, då man annars tvingas köpa begagnad elektronik och/eller lägga till prisskillnaden själv.

Salusansvar hemförsäkring premium

Detta är den mest omfattande av alla hemförsäkringarna, och här ingår alla moment som ingår i den vanliga hemförsäkringen, samt i plus försäkringen:

Viktigt att tänka på

Informationen ovan är bara en sammanfattning av vad som ingår i vardera Salusansvar hemförsäkring, så funderar du på att skaffa någon av försäkringarna, bör du alltid leta upp de aktuella försäkringsvillkoren för respektive hemförsäkring och läsa igenom dem för att ta del av de fullständiga detaljerna för vardera försäkring först. Du hittar samtliga villkor, samt även mer information om respektive försäkring på Salusansvars hemsida, så gå gärna in där för att titta på detta. Där kan du även räkna ut vad respektive hemförsäkring skulle kosta dig, vilket också kan vara bra att känna till i förväg.

Recension:

Salusansvar hemförsäkring
Betygsatt av: HemförsäkringHyresrätt.se
Betyg: 4.2/5

Copyright © 2024 · Om oss · MC-försäkring · Försäkringsbolag