Hemförsäkring hyresrätt

Om du bor i en hyresrätt finns det ingen anledning för dig att skaffa en särskild hemförsäkring som är avsedd för bostadsrätts- eller villaägare. Dessa försäkringar är nämligen mer omfattande än vanliga hemförsäkringar, då den som äger en bostadsrätt eller villa har fler förpliktelser och skyldigheter än en hyrestagare. Detta innebär förstås att de även kostar mer, så om du skaffar en hemförsäkring för en bostadsrätt eller villa betalar du endast mer för din hemförsäkring, utan någon egentlig orsak.

Du som bor i hyresrätt bör istället skaffa en hemförsäkring hyresrätt, då denna typ av hemförsäkring är avsedd just för dig, vilket innebär att du både får rätt försäkringsskydd och pris med hjälp av denna försäkring.

Vad ingår då i en hemförsäkring hyresrätt?

En hemförsäkring för hyresrätter är den enklaste formen av hemförsäkring i de flesta fall, men trots detta ingår en rad viktiga försäkringsmoment i denna försäkring. Några sådana moment är bland annat:

  • Skydd för ägodelar både i hemmet, och utanför hemmet
  • Hjälp om du hamnar i en juridisk tvist
  • En viss reseförsäkring, för kortare resor
  • Hjälp med låsbyte och liknande om man blir av med nycklarna

Förslag på försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar för hyresrätter:

[ws_table id=”1″]

Viktigt att tänka på om en hemförsäkring hyresrätt intresserar dig är dock att alla hemförsäkringar som är avsedda för hyresrätter inte är likadana, så det kan löna sig att titta på flera olika, för att hitta den som har exakt det rätta försäkringsskyddet för just dig. Enklast jämför man olika hemförsäkringar genom att titta på försäkringsvillkoren, där står nämligen både omfattning och olika undantag med. Beroende på exakt vad försäkringen täcker, kan även priset på olika hemförsäkringar av det här slaget skilja en del, så att prisjämföra brukar också löna sig!

Hemförsäkring för hyresrätt